Produkty
Druhy medu z Luckého Vrchu.
Květový med
Květový med obsahuje více glukózy než ostatní medy ,proto obvykle brzy ,již po několika dnech nebo týdnech, ztuhne. Na kvalitu medu to nemá vliv. Pomalým zahříváním sklenice s medem v nádobě s vodou, která nesmí přesáhnout 45°C ,se med stane opět tekutým. Čaj a jiné nápoje sladíme až vychladnou.
Teplota nad 50°C ničí v medu léčivé látky.
Květový med s propolisem
Med s propolisem je vhodný k posílení imunitního systému, k prevenci a doplňkové léčbě nachlazení, zánětu horních a dolních cest dýchacích a řady onemocnění virového původu, k podpůrné léčbě žaludečních vředů. Při dlouhodobém užívání napomáhá zmírňovat veškeré chronické zánětlivé procesy v lidském organismu.
Pastovaný med
Pastovaný med je speciálně upravený produkt vzniklý mechanickým pohybem-mícháním. Výsledkem je plnohodnotný med krémové konzistence. Ta se v průběhu času nemění. Protože je zpracován bez zahřívání a bez jakýchkoliv přísad, uchovává si všechny látky a je stejně hodnotný jako " tekutý med".
Malinový med
Malinový med je sbírán včeličkami na lesních pasekách převážně z květů lesních malin. Často obsahuje i medovici a pak má tmavší barvu. Je velmi lahodné chuti a je často přezdívám jako „přítel srdce´´ pro své rychlé povzbuzující účinky, především proti chronické únavě a poklesům výkonnosti.
Lesní med
Lesní med je tmavší barvy , což způsobují rostlinná barviva obsažena v míze rostlin. Obsahuje větší množství minerálních látek, stopových prvků, aromatické látky a éterické oleje rostlin na kterých byl med včeličkami sbírán. Med by měl být součástí výživy člověka. Je rychle stravitelný a tím navrací životní energii.
Med je plněn do sklenic /množství 1kg a 0,5 kg v naší provozovně, kde je také med možno zakoupit.
Květový med | 1 kg - vyprodáno |
0,5kg - vyprodáno | |
Květový med pastovaný | 1 kg - vyprodáno |
0,5kg - vyprodáno | |
Květový med s propolisem | 1 kg - vyprodáno |
0,5kg - vyprodáno | |
Malinový med | 1 kg - vyprodáno |
0,5kg - vyprodáno | |
Lesní med | 1kg - vyprodáno |
0,5kg - vyprodáno |